Vaararrangementen

 

 

Home

 

Aanbieding havenrondvaart Rotterdam met gratis koffie/thee en punt gebak € 15 per persoon (minimale groepsgrootte 30 passagiers)

10.00 - 11.30 uur, Leuvehaven v.v., op exclusief voor uw groep gereserveerd Salonschip

 
 10.00 uur

Om 10.00 uur ligt de Maasexpres Salonboot exclusief voor uw groep gereed aan de Maasexpressteiger in de Leuvehaven t.o. ons kantoor van de Partyschepencentrale/Rederij Halfland, Leuvehaven 68, in het centrum van Rotterdam. Aan boord wordt u hartelijk ontvangen met koffie en/of thee en een heerlijke punt gebak.


Nadat iedereen is gearriveerd vertrekt de Maasexpres en vaart langs het varend erfgoed van het Havenmuseum naar de rivier voor een rondvaart door de havens van Rotterdam waaronder de Merwehaven en de Waalhaven. Hier vindt nog overslag van bulkgoederen plaats. De Merwehaven wordt ook wel de fruitport genoemd, omdat de schepen, fruitjagers genoemd, afmeren met fruit, groenten en vruchtensappen. De bedrijven in de Merwehaven zijn gespecialiseerd in de op- en overslag van deze goederen. Daarom beschikken zij over grote koelloodsen. Van hier vinden o.a. kiwi's uit Nieuw-Zeeland, druiven uit Zuid-Afrika en appels uit Chili hun weg naar de winkels in een groot deel van West-Europa. Door de aanvoer van overzee liggen er het hele jaar door verse groenten en fruit in de winkel.

De Waalhaven staat onder andere bekend om zijn zeecontainers en lashbakken. Vrijwel alles wat in een zeecontainer past wordt per container vervoerd. Van computers tot ingevroren vis. Binnenvaartschepen nemen ongeveer de helft van het vervoer van en naar het achterland voor hun rekening. Een lashbak is een drijvende laadkist. In grote convooien worden ze met duwboten van en naar de Waalhaven gebracht. Daar worden ze aan en van boord zeeschepen genomen. De speciaal hiervoor ingerichte schepen laat men een stuk in het water zakken waardoor de lashbakken aan boord kunnen varen. De grootste schepen die de Waalhaven in kunnen hebben een lengte van bijna 300 meter.


11.30 uur Tegen 11.30 uur vaart de Maasexpres onder de Erasmusbrug door de Leuvehaven in. Na een interessante rondvaart ontschepen de gasten en vervolgen hun programma aan de wal. In het Havenmuseum kunt u met uw groep gratis een bezoek brengen aan verschillende tentoonstellingen over de vrachtvaart onder zeil,stoom en klassieke dieselmotoren. Daarnaast is de bezichtiging van het Maritiem Museum Prins Hendrik een belevenis. Een aanrader is het bijzondere ramschip de Buffel.

 

 

De prijs van deze aanbieding voor maximaal 30 personen bedraagt € 450,-. Bij meer dan 30 personen wordt voor iedere persoon boven de 30 personen € 15,- extra per persoon in rekening gebracht. Deze aanbiedingsprijs geldt uitsluitend bij de vermelde vertrek- en aankomsttijden en bij in- en ontschepen in de Leuvehaven, Maasexpressteiger voor ons kantoor Partyschepencentrale/Rederij Halfland, Leuvehaven 68, 3011 EA Rotterdam. Bereikbaar met het openbaar vervoer tram en Metrostation Leuvehaven, tevens goede parkeergelegenheid voor auto (parkeergarage Erasmusbrug) en touringcar (Willemsplein bij de Spido).

    • De prijs van dit arrangement is afhankelijk van de groepsgrootte, maar minimaal € 450,-. Indien uw groep kleiner is dan 30 personen is het mogelijk om van dit arrangement gebruik te maken, de per persoonsprijs ligt dan hoger dan € 15,-
    • Arrangementsprijs is inclusief:
    • Twee kopjes koffie en/of thee met een heerlijk stuk taart.
    • Rondvaart van anderhalf uur alleen met uw groep op uw Salonboot door de Rotterdamse haven, zoals beschreven hierboven.
    • Inclusief 6% BTW.
    • Toegang Havenmuseum.
    • Arrangementsprijs is exclusief:
    • Toegang Maritiem Museum Prins Hendrik en ramschip de Buffel.
    • Bij vertrek en aankomst elders binnen Rotterdam (buiten de sluizen) wordt € 100,- voorvaarkosten berekend.
    • Indien u iets anders wilt drinken dan genoemde 2 kopjes koffie en/of thee, dient u deze vooraf te bestellen in de vorm van consumptiebonnen € 2,- per bon en worden € 95,- (incl 19% btw) servicekosten berekend.

Voor andere tijden en arrangementen kunt u bellen met:

010-4146728 of 0622-787207


Meer informatie over de Maasexpres rondvaarten

De pagina opent zich in een nieuw venster.
Door deze te sluiten keert u terug naar Vaararrangementen.

 
 

BOEKEN

 

Terug naar vaararrangementen overzicht