Vaararrangementen

 

 

Home

Culinaire vaartocht met excursie in VOC-sfeer. 

Ruim 400 jaar geleden werd de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) opgericht. In de Schiehaven in Rotterdam kunt u de sfeer proeven van toen. Hier wordt De Delft, een oud linieschip van de VOC, nagebouwd. Wij bieden u exclusief de mogelijkheid om in stijl met de driemastzeilschoener 'Amazone' een vaartocht te maken in combinatie met een bezoek aan de werf. We meren af naast De Delft en u krijgt een rondleiding over de bouwplaats en de werkplaatsen waar ook een tentoonstelling is ingericht. 's Avonds kunt u aan boord genieten van een heerlijk VOC-buffet.
 14.00 uur

Inschepen aan boord van de 'Amazone' in de Veerhaven in Rotterdam. U wordt verwelkomd met een pittig kopje koffie of een vers kopje thee met Hollandse boterkoek.

Zodra alle gasten aan boord zijn, vertrekt het schip. Met een schitterend gezicht op de Erasmusbrug en het oude hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn wordt koers gezet richting Schiehaven.

 15.00 uur Het schip meert af bij de Schiehaven. Oude tijden herleven hier. De Delft wordt aan de hand van originele scheepsbouwtekeningen exact herbouwd. U bezoekt de speciaal ingerichte VOC-tentoonstelling.
 17.00 uur Na afloop van uw bezoek wordt weer ingescheept. De zoutjes en nootjes staan al gereed op de tafels en er zijn diverse rondgangen met een koud borrelgarnituur. Onder het genot van een drankje uit de vrije bar wordt van wal gestoken voor een culinaire vaartocht op de rivier. Zo mogelijk wordt zeil gezet waarbij uw gasten kunnen assisteren. De bemanning geeft aan geïnteresseerden uitleg over het reilen en zeilen aan boord en de historie van het schip.
 18.00 uur

Het speciale VOC-buffet staat voor u opgesteld in de grote lounge. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

Uit net en fuik: Zalmsalade
Gevulde tomaten met garnalen
Compositie van gerookte zalm en forelmousse
Fijne visterrine
Uit de kombuis: Gevulde eieren, gegarneerd met zalmeitjes
Huzarensalade
Asperge-hamrolletjes
Parmaham met meloen
Salade Nicoise
Rauwkostsalade met een fijne dressing
Witte-bonensalade
Scheepskost: Duivelse mosselen
Raasdonders met spek
Kleingesneden augurken, piccalilly en zilveruitjes
Gefrituurde officiersballen
Kipfiletsateh met pindasaus
Goudenrijst van de scheepskok
Diverse soorten hete sambal
Zoetwarendessert: Ouderwetse rijstpudding
Chocolade-ijs
Caramelsaus
Gedroogde appeltjes met pruimen verdronken in de rum
Vers fruit van het seizoen
Bolletjes vanille-ijs
Warme kersen in kersenlikeur

Voor de liefhebbers wordt na het buffet nog een kopje koffie of thee geserveerd met een fruit de mer bonbon.

20.00 uur Einde van uw vaartocht. Het schip ligt afgemeerd in de Veerhaven in Rotterdam. Uw gasten kunnen ontschepen, hierbij uiteraard geholpen door de vriendelijke bemanning.

 

 Bekijk de foto's van de 'Amazone'.

De pagina opent zich in een nieuw venster.
Door deze te sluiten keert u terug naar Vaararrangementen.
 

Prijs € 97,50 p.p. incl. scheepshuur, servicekosten, catering zoals beschreven, drankjes (nationaal pakket), bezoek aan de VOC-werf en BTW. Minimum aantal gasten: 60. Bij minder gasten worden 60 gasten in rekening gebracht.

BOEKEN

 

Terug naar vaararrangementen overzicht